Traže da đaci iz iste obitelji koriste istog prijevoznika

Polet "lovi u mutnom" i ne daje djeci slobodu izbora prijevoznika

poletU “Poletu” d.o.o. Vinkovci obećali su kako više neće biti problema oko izdavanja učeničkih karata, no ista se situacija ponovila i ovog mjeseca.
– Prošli su put mojoj kćerki kazali kako joj ne mogu dati besplatnu kartu, jer stariji brat koji se školuje u Županji koristi usluge “Čazmatransa” te bi bilo poželjno da se svi učenici iz jedne obitelji voze istim prijevoznikom.
Mi roditelji smo intervenirali i odluka je promijenjena
– kaže Dražen Strukar iz Cerne, čija se djeca školuju u Vinkovcima i Županji i dodaje kako je sada doista ogorčen “Poletom” koji se ponaša nerazumno i ne daje djeci slobodu izbora prijevoznika. Dodaje kako će to lako riješiti prebacivanjem kćerke u “Čazmatrans”, no čini se kako će se mnoga druga pitanja morati drukčije rješavati. Strukar, naime, kao član Vijeća roditelja škole u Vinkovcima upozorava već duže vrijeme nadležne, od ŽUC-a, policije, inspektora, škole do općine i svih prijevoznika, na neodgovarajuća autobusna stajališta, od kojih neka kao što su ona u Andrijaševcima- Rokovcima nemaju proširenje, pa autobusi puni učenika ostaju na cesti kako bi djeca izišla, što je izuzetno opasno.
– U općini Andrijaševci su mi rekli kako će ovaj problem rješavati nakon završetka radova na gradnji kanalizacijske mreže, ali to se još nije pomaknulo s početka – kaže Strukar i dodaje kako bi ovakve stvari trebalo što hitnije rješavati, a ne čekati godinama da se nešto pomakne s mrtve točke.
U “Poletu” d.o.o.Vinkovci od direktora Franje Petrovića doznajemo kako su odluku promijenili prošlog mjeseca i kako će se toga i dalje pridržavati. No, u ovom se slučaju potkrala pogreška djelatnici na blagajni koja je učenicu doista vratila, no ta će pogreška biti ispravljena.

Izvor: Glas Slavonije