UMDDRH aktivna na žetvenima

U sklopu programa Žetvenih svečanosti Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata RH održala niz aktivnosti.

Izložba „Airsoft“ rekvizita i opreme

U sklopu programa Žetvenih svečanosti Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata RH održala je izložbu od 16 – 18 srpnja u OŠ M. A. Reljković. Na istoj izložbi bili su predstavljeni športski rekviziti i oprema za šport koji je nikao u zemlji izlazećeg sunca Japanu no nije zaobišao niti Cernu, tako su izložene replike više vrsta jurišnih vojnih pušaka koji služe kao športski rekviziti u „Airsoftu“ i športsko militantna oprema koja je dostupna za kupiti u športskim šop trgovinama koje prodaju takvu opremu. Ovom izložbom kulturno društvena manifestacija „Žetvene svečanosti“ dobila je još jedan novi i raznovrsniji „meni“ koji se isplati kušati.

Regata (dril veslanje) 1500 metara

Dana 17 srpnja održana je regata u organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata RH koja je započela sa startom od cafe bara „Tango & Cash “ prema cilju „most u centru“. U istoj regati sudjelovalo je šest plovila „riječnih limenih čamaca do pet metara dužine“ po dva natjecatelja u svakom čamcu. Natjecatelji su bili članovi UMDDRH iz raznih dijelova Hrvatske, tako da su prvi plasman osvojili članovi podružnice UMDDRH iz (Petrinja – Topusko) drugo članovi podružnice UMDDRH (Split-Sinj) za treći plasman izborili su se članovi podružnice UMDDRH (Zagreb). Po završetku regate branitelji su izrazili želju da se fotografiraju sa načelnikom i donačelnikom Općine Cerna kojoj su želji branitelja rado sa ponosom udovoljili.

Športsko natjecanje u „Airsoftu“

Dana 18 srpnja u organizaciji UMDDRH i BZ. „PERUN“ Cerna održano je takmičenje „turnir“ u športsko rekreativnim igrama „Airsoft“ na poligonu za avanturistički turizam „Perun“ Cerna koje je otvori načelnik Općine Cerna i uz to zaželio puno sreće svim natjecateljima i na kraju da pobjedi bolji.
Na turniru bilo je prisutno oko 80 osoba a od toga 50 natjecatelja u 10 timova po 5 ljudi među kojima su bila dva tima Hrvatske vojske specijalna jedinica „Izvidnička satnija GOMBR-e kao i djelatnici MUP-a županije Vukovarsko-srijemske koji kroz klub „Plavo svjetlo“ promiču ovaj šport i natječu se diljem Hrvatske. Natjecanje je teklo u športskom duhu i žaru uz fer-plej uz jednu kontroliranu količinu adrenalina koji nudi poligon za avanturistički turizam „PERUN“ Cerna, tako uz ponudu postoji program-dril veslanje, Air soft, vještine preživljavanja u prirodi i alpinizam.
Najboljima za osvojeno 1-2 i 3 mjesto dodijelio je pehare načelnik Općine Cerna G. Begović a priznanja i zahvalnice uručio je predsjednik odbora „Žetvenih svečanosti „ B. Stojčić. Prvo mjesto osvojila je specijalna postrojba HV-a „Izvidnička satnija GOMBR-e, drugo podružnica UMDDRH (Split-Sinj) a treće mjesto podružnica UMDDRH (Zagreb). Svi učesnici su puni dojmova a posebice tim natjecatelja iz Cerne koji je vodio Stjepan Ujvari pod imenom paraglajding kluba „Aves Slavonika“ – Cerna koji su imali priliku po prvi put sudjelovati na natjecanju u ovom športu te ostvariti vrlo dobro mjesto, četvrti plasman uz sve pohvale gledatelja i natjecatelja kao najstrastveniji fer tim turnira. B.Z. „PERUN“ planira sljedeći turnir 13. 08. 2010.g.