Natjecanje u AIRSOFTU

Na poligonu za avanturistički turizam „PERUN“ Cerna održano natjecanje u Airsoftu

Na poligonu za avanturistički turizam „PERUN“Cerna 13.08.2010.g. održano je natjecanje u igrama (airsoft) u kojima su sudjelovali po prvi puta i mlađi natjecatelji od 15 godina. Natjecatelji su pokazali veliko zanimanje za ovaj sport kao i vještinu motoričkih sposobnosti, komunikacije i solidarnosti kroz timski rad, snalaženje u prostoru, snalažljivost pri savladavanju prirodnih i umjetnih zapreka kao i mnoštvu iznenadnih situacija koje Vas očekuju tijekom igara airsoft, što vam jamči adrenalinsku navalu koju kroz ovaj tip športa je korisno kušati u okvirima koje kontroliraju nadzorni suci bivše djelatne vojne osobe pripadnici elitnih postrojbi HV-a sa dugogodišnjim iskustvom u vojsci te koji su znalci u ovome športu. Osobito se pazi na mjere sigurnosti gdje se natjecateljima koji dođu nepripremljeni, (neprikladno odjeveni) uvjetuje da odjenu kamuflažnu vojnu odoru kao i zaštitne naočale koje se ne smiju skidati tijekom cijeloga natjecanja.

Bitno je istaknuti da su bile dvije mlađe ekipe koje su se po prvi put okušale u istom športu i dvije starije ekipe natjecatelja sa već nekim stečenim iskustvom koje je zamijećeno tada na terenu, sudjelovale su Ave Slavonika, koja je 18.07.2010.g. zauzela 4 plasman na državnom natjecanju u Aersoftu u organizaciji „Perun“ Crena na istom poligonu u Cerni, druga ekipa starijih bio je tim Kalilo, koji su također već sudjelovali u istim igrama te stekli ogromno iskustvo u istom, od mlađih ekipa natjecao se tim Kolodvor i Kolodvor-2, obije ekipe su prvi put u doticaju sa ovim sportom te su od strane sudaca ocjenjene sa odličnim.

Prvi plasman zavrijedio je tim Kolodvor, drugi Ave Slavonika, treći Kolodvor, a četvrti tim Kalilo. Sve ekipe su bile fer i prijateljski raspoložene, ono što je radovalo sve natjecatelje timova je činjenica da su prvi natjecatelji koji su se natjecali u igrama aersoft novim športskim rekvizitima (puškama za aersoft) od kojih replika neke od njih prelaze cijenu i od tri i pol tisuće kuna. Prijaviti se mogu sve osobe sa voljom da se okušaju u ponudi Aersoft igara

Damir Besednik