PRVO POKLADNO JAHANJE ULICAMA CERNE I ŠIŠKOVACA

Pokladno jahanje organizirano po prvi puta u Cerni.

U organizaciji Udruge «Galop» Cerna i općine Cerna održano je 24.02. 2011. godine sa početkom u 11,00 sati Prvo pokladno jahanje ulicama Cerne i Šiškovaca.

Sudjelovalo je 48 jahača iz Cerne, Šiškovaca, Babine Grede, Rokovaca i Andrijaševaca, Županje, Štitara, Gradišta, Vinkovaca, Privlake i Otoka, manifestaciju je popratilo i tristotinjak posjetitelja. Povorka jahača krenula je iz Tomislavove ulice te se zaustavila pred zgradom Općine Cerna gdje im je načelnik općine Goran Begović upriličio doček uz Tamburaški sastav «Bače» iz Šiškovaca i slavonsku šljivovicu koja im je dobrodošla obzirom da je tijekom cijelog dana padao gusti snijeg i bilo je prilično hladno.

Za ovu prigodu općina je okićena a za to su se pobrinula Kata Lovin, njezina kći Eva Mitrović i unuka Ljubica Mitrović koje su za ovu prigodu ispekle kolače kojima su ponudile jahače.

Nakon dužeg zadržavanja pred općinskom zgradom, povorka je nastavila do Šiškovaca gdje ih je u Strossmayerovoj ulici ugostio Jozo Penić a u centru Šiškovaca dobrodošlicu su im poželjeli članovi KUD Slavko Janković.

Druženje je nastavljeno uz zajedničku večeru na Lovačkom domu u Cerni.

Manifestaciju su popratili mediji Vinkovačka televizija i Hrvatski radio Županja.

Bio je ovo doživljaj za pamćenje. Pravi zimski dan, krupne pahulje snijega lebdjele su svuda oko nas a prisutnost ovih plemenitih životinja prenijelo nas je u neku višu dimenziju.

(V.Tomljenović)