Rukometni derbi pripao Cerankama

U Cerni odigran derbi 3 HRL istok za žene između RK „Cerna i ŽRK „Vinkovci“.

Dana 06. 03. 2011. u dvorani Osnovne škole u Cerni odigran je derbi 3 HRL istok za žene između RK „Cerna i ŽRK „Vinkovci“. Rukometni klub „Cerna“ je vodeći u ligi sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu iz Vinkovaca.
Naše igračice su u utakmicu ušle vrlo ozbiljno sa jasnim ciljem – pobjeda i ništa drugo.
Iako su gošće povele, agresivnom obranom i nekoliko brzih kontri utakmica je riješena već sredinom prvog poluvremena i na odmor se otišlo s prednošću od 12 golova.
U nastavku susreta domaće igračice su nastavile istim tempom ne dozvoljavajući gošćama niti mogućnost da se približe rezultatom. Rezultat na kraju utakmice je bio 30 – 17 za Cernu.
Dvorana je bila puna gledatelja koji su došli dati podršku našim igračicama i vjerujem da nitko nije izašao iz dvorane razočaran, jer su djevojke vratile lijepom igrom i pobjedom koja im je učvrstila poziciju na prvom mjestu.

Za ovu pobjedu , kao i prvo mjesto u 3 HRL uz trenera Antuna Pavlovića zaslužne su i igračice Katarina Latin –koja je postigla 10 golova ,Irena Vratarić – 7 golova, Martina Rešić – 5 golova, Anđelina Solin – 4 gola, Blanka Stojčić – 2 gola, Sandra Sučić – 1 gol, Kristina Sučić – 1 gol, Helena Jurčević ,Matea Tomašević, Nikolina Jurčević, Andrea Obrovac, Ana Latin,Sunčana Sučić.
Dok su Marija Čop i Anđa Mrkonjić uvelike pridonijele svojim obranama.

Slijedeće kolo igramo u Osijeku protiv „Olimpije“.
Ovaj vikend je općenito bio uspješan za RK „Cerna“ jer su i kadetske ekipe ostvarile dobre rezultate:
godišta 96. i 98. su pobijedile protivnike u Belom Manastiru, a za mini rukomet smo domaćini bili mi, naše djevojčice su jednu utakmicu dobile, a drugu izgubile.

Marica Jurković