Potpisan sporazum o suradnji LAG-a BOSUTSKA NIZ

U Nijemcima potpisan Sporazum o suradnji Lokalne akcijske grupe Bosutska niz.

Na brodu Sveta Katarina, u Nijemcima, 30. ožujka 2011. godine potpisan je Sporazum o suradnji Lokalne akcijske grupe Bosutska niz.
Sporazum je potpisalo sedam jedinica lokalne samouprave: općine Cerna, Gradište, Ivankovo, Nijemci, Privlaka i Vođinci, te Grad Otok.
LAG Bosutska niz obuhvata područje uz rijeku Bosut, na površini od 691,75 km2 i ima 36.690 stanovnika (popis 2001. godine).
Svrha lokalnog partnerstva je, kroz unapređenje prirodne, kulturne i povijesne baštine područja , jačanje poslovnog okruženja kako bi se stvorile nove mogućnosti za zapošljavanje te unapređenje organizacijskih kapaciteta i sposobnosti lokalne zajednice u ruralnom području.
Bez kvalitetnih razvojnih strategija neće biti moguć ruralni razvoj LAG-a Bosutska niz.
Gospodin Tugomir Majdak, načelnik Sektora za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, održao je u vijećnici Općine Nijemci članovima LAG-a prezentaciju o mjerama IPARD Programa, sa posebnim osvrtom na LEADER program te je posebno istaknuo važnost i prednosti udruživanja u lokalne akcijske grupe.
U ime Vukovarsko-srijemske županije sudionike skupa je pozdravio dožupan, gospodin Mato Golubičić.
LAG Bosutska niz otvoren je za pristupanje sa novim članovima, a uskoro se očekuje priključivanje općina Andrijaševci i Stari Mikanovci te dijela Grada Vinkovci.