Rukometašice Cerne prvakinje 3. lige!

Rukometašice RK Cerna se plasirale u 2. Hrvatsku ligu!

Završeno je prvenstvo 3.hrvatske lige-Istok, a rukometašice RK Cerne osvojile su prvo mjesto, te se plasirale u 2. ligu. Cerna je cijelo prvenstvo bila nadmoćna, te je sa samo dva poraza u sezoni i 20 uzastopnih pobjeda zasluženo proslavila 1.mjesto.

Pitanje prvaka riješeno je nekoliko kola prije kraja, a Ceranke su postavile visoke standarde kada je statistika u pitanju. Zabile su čak 737 golova, primile samo 314 (drugoplasirana ekipa imala je omjer 626:446). Ostvarile su i rekordnu pobjedu, rezultatom od 73:5 deklasirale su vukovarske rukometašice.

Rukometašicama RK Cerne ova sezona bila je četvrta sezona u 3.ligi, prošle dvije sezone bile su druge, a ove godine sav trud se napokon isplatio, te su zasjele na prvo mjesto tablice. Iako su neke igračice zbog fakultetskih obaveza uglavnom igrale bez treninga, ekipa se pokazala snažnom i upornom, te je svladala sve prepreke.

”Jednostavno smo bile vođene najboljim savjetima, slijedile ih, trudile se, ponekad zalutale, ali se vratile, davale sve od sebe i željele i na kraju to i ostvarile! ” – rekla nam je kapetanica ekipe, Anđelina Solin.

U dogovoru s čelnicima Općine Cerna, uprava rukometnog kluba odlučila je prihvatiti zasluženi poziv, te će se od jeseni rukometašice natjecati u višem rangu. Tamo ih očekuju duža putovanja, veći novčani izdaci, više truda, rada i odricanja. Da se djevojke održe na okupu i u 2. ligi dokažu svoju vrijednost, pobrinut će se trener Antun Pavlović, kojemu će ovo biti 4. sezona s ekipom.

”Od prvoga dana kad sam došao u Cernu, vjerovao sam u ovu ekipu i rekao sam im da mogu biti prve, međutim, one nisu dovoljno vjerovale u sebe. Trebale su nam tri godine da složimo sve kockice i uzmemo ono što nam pripada, a sada nam je cilj izboriti ostanak u 2. ligi, te kroz nekoliko godina postati stabilan drugoligaš. ”

Rukometni klub Cerna uskoro ulazi u 10. godinu rada, u tom vremenu je puno djevojčica i djevojaka prošlo kroz klub. Od osnivanja kluba radi se sa najmlađima, uz treću ligu klub se svake sezone natječe i u svim kadetskim ligama, a ulazak 2. ligu rezultat je tog dugogodišnjeg rada. U svakoj generaciji djevojčica ostajale su one najupornije koje su uz dosta zalaganja i odricanja od nekih drugih aktivnosti dovele klub do velikog uspjeha.

Igračice koje su ostvarile plasman u 2. ligu:

Marija Čop, Katarina Latin , Blanka Stojčić, Sandra Sučić, Martina Rešić, Anđelina Solin, Irena Vratarić, Anđelka Mrkonjić, Vlatka Koprtla, Kristina Sučić, Nikolina Jurčević, Ana Latin, Iva Martinović, Andrea Obrovac, Helena Jurčević, Matea Tomašević, Sučić Sunčana, Katarina Grgić i Marija Pažur.

Također, za ovaj uspjeh zaslužne su i djevojke koje iz opravdanih razloga (ozljede, školovanje, bolesti) nisu ove sezone igrale. Klub računa na njih u sljedećoj sezoni, kao i na one mlađe djevojčice, koje treniraju s gore navedenim djevojkama, a od kojih će neke u sljedećoj sezoni nastupati za seniorsku ekipu.

Osim glavnog trenera Antuna Pavlovića, u radu su sudjelovali pomoćni trener Zdenko Jurković i trener golmana Damir Klarić (koji radi i sa mlađim uzrastima). S mlađim uzrastima i dalje uspješno rade Marica Jurković te Mirjana Stojčić, a klubu uvelike pomažu Dražen Strukar, Ana Obrovac, Marijana Strukar koji su prisutni na svim domaćim utakmicama za zapisničkim stolom.

Ines Jurković