Turizam

ZOO VRT «MIŠKO» CERNA

Zoo vrt «MIŠKO»  osnovan je 1994. godine i postao je prava obiteljska tradicija. O životinjama se brine pet  članova obitelji, a u zoo su uključeni i volonteri i različiti simpatizeri vrta. ZOO radi na tome da djecu što više približi životinjama jer od samog postanka svijeta uz čovjeka, Bog je stvorio i životinje kako bi mu uljepšale život i učinile ga zanimljivijim.

Mislimo da to treba cijeniti i djecu učiti da životinje i prirodu poštivanju, a ne da se odnose kao prema materijalnim stvarima. Naš zoo je već toliko toga napravio za ovu našu malu sredinu time što  je  promovira svojim radom na svakom koraku, a i kroz posjete koje dolaze iz cijele zemlje pa i šire.

Mislimo da ima još puno prostora da se uključe i druge udruge kao i  pojedinci svojom ponudom i kako bi učinili našu općinu još posjećenijom. Rezultati u vrtu su veliki, npr. od uspješnog razmnožavanja jaguara i majmuna kao i ostalih egzotičnih i zaštićenih vrsta. Uz zoo uskoro bi trebao početi s radom i sportsko-rekreativni centar s različitom ponudom (sportski ribolov, škola jahanja, etnološki muzej, kamp centar…)

OSOBA ZA KONTAKT: MIJO RIMAC
TELEFON: 032 843210
098 9472220
ZOO vrt otvoren je za posijetitelje subotom, nedjeljom i praznikom od 10-18h.