Etno udruga “Divan”

Udruga je osnovana 09. 04. 2008. godine sa ciljem očuvanja tradicije veza i drugih rukotvorina tipičnih za ovo područje.
Kako bi probudile zanimanje i potaknule mlađe naraštaje da se i sami okušaju u izrađivanju različitih tradicionalnih rukotvorina, članice Udruge su organizirale niz etnoloških radionica. Na nekima od njih su zainteresirani mogli naučiti vesti zlatovez, ali i jedan stari, pomalo zaboravljeni način izrade miljeta i ponjava – necanje.
Udruga je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Županje sudjelovala u projektu «Cesta zlatne niti» te u manifestacijama diljem Lijepe naše. Neke od njih su: Vinkovačke jeseni, Sajam zdravlja, Žetva i vršidba nekad i sad u Županji, U Karinu tamburica svira, te Večer Slavonaca u Zadru.
Prošle godine je organizirana i Uskrsna izložba, na kojoj je prezentirano nekoliko načina ukrašavanja jaja te veliki broj salveta za uskrsne košare. U sklopu Žetvenih svečanosti u Cerni, već treću godinu za redom članice Udruge organiziraju tematske izložbe a usto ove godine je u planu i revija etno kreacija s vlastitim potpisom.

Osoba za kontakt: Marina Kovač

Telefon: 0981777986