Novi natječaji za male i mlade poljoprivrednike

Novi natječaji za male i mlade poljoprivrednike

slika za objavu javnog natjecaja

Za tip operacije 6.3.1 prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 EUR do 7.999 EUR. Visina javne potpore po korisniku iznosi 15.000,00 EUR u protuvrijednosti u kunama.

Svrha Natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju te održivom razvoju. Cilj je uključenje više članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu i zaradu dovoljno prihoda za dostojanstven život. Za ostanak na ruralnom području čime se pridonosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području.

Za tip operacije 6.1.1 prihvatljivi korisnici su mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti) na dan podnošenja zahtjeva za potporu koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja zahtjeva za potporu ili još nisu postavljeni kao nositelj/odgovorna osoba, ali će to postati najkasnije kod podnošenja zahtjeva za isplatu prve rate i ne kasnije od tri (3) mjeseca od dana sklapanja Ugovora o financiranju.

Visina javne potpore po korisniku iznosi 50.000,00 EUR u protuvrijednosti u kunama.

Svrha Natječaja je dodjela potpore mladim poljoprivrednicima koji postaju nositelj/odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva za početak poslovanja.

Društvo Eko-sustav d.o.o. u suradnji s Vama obavlja prikupljanje i pripremu dokumentacije, te za Vas izrađujemo poslovni plan i prijavu na natječaj. Dostupni smo za konzultacije i savjetovanja kako bi zadovoljili uvjete natječaja i ostvarili veći broj bodova prema uvjetima natječaja. Obratite nam se s povjerenjem.

Uvjeti oba natječaja nešto se razlikuju u odnosu na prethodni natječaj od prije 3 godine. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na brojeve telefona: 032/550-720 ili 032/550-706 ili putem e-maila: eko-sustav@eko-sustav.hr

https://eko-sustav.hr/aktualnosti/novi-natjecaji-za-male-i-mlade-poljoprivrednike/embed/#?secret=IGBug2kls3

AKTUALNO:
Skip to content