Obavijest – izdavanje e-propusnica

Obavijest – izdavanje e-propusnica

slika za novosti

Sustav „E-propusnice“ javno je dostupan na sljedećoj adresi : https://epropusnice.gov.hr

Mještani općine Cerna se mogu prijaviti u sustav korištenjem usluga e-Građani i NIAS korištenjem vjerodajnice u sustavu e-Građani (mToken, ePASS, token uređaja banaka, FINA certifikata, EOI,…) .

U slučaju da ne postoji mogućnost pristupa navedenim uslugama zahtjev za propusnicom se može predati putem e-maila: kresimir_majstorovic@net.hr; begovic.goran@gmail.com; opcina.cerna@vu.t-com.hr

Prilikom predaje zahtjeva za izdavanje propusnice potrebno je navesti slijedeće podatke:

  • IME I PREZIME,
  • ADRESU,
  • OIB,
  • RELACIJU ZA KOJU SE TRAŽI PROPUSNICA,
  • VREMENSKO RAZDOBLJE ZA KOJE SE TRAŽ
  • OBRAZLOŽEN ZAHTJEV ZAŠTO SE TRAŽI PROPUSNICA.

Stožer Civilne zaštite općine Cerna nadležan je za izdavanje propusnica isključivo zbog vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, kupnje hrane i osnovnih potrepština koje se ne mogu kupiti na području općine Cerna i sl.

Osobe koje nisu u mogućnosti koristiti sustav e-Građani i nemaju mogućnost slati i primati e-mail, a koriste mobilne aplikacije (VIBER, WhatsUp,..) propusnicu mogu zatražiti na brojeve 099/701-5930, 099/701-5950 i 091/614-3083.

Osobe koje ne koriste ništa od prethodno navedenog propusnicu mogu zatražiti osobno u prostorijama općine Cerna radnim danom od 09:00 do 12:00 sati uz obavezno poštivanje mjera socijalnog distanciranja.

Zahtjeve putem aplikacije e-građani je moguće podnijeti od 0-24 sata.
Zahtjevi će biti obrađeni u najbržem mogućem roku.
Za istinitost navedenih podataka osoba jamči pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću.
Propusnice koje dobijete u e-pretincu nije potrebno printati, dovoljno ih je pokazati policijskom službeniku u digitalnom obliku, tj. putem mobilnog uređaja.
Osobe koje nemaju prebivalište na području općine Cerna, a trenutno se nalaze i smještene su na području općine Cerna, mogu se kretati unutar ili izvan naselja Općine Cerna pod istim uvjetima uz preduvjet da su se prijavili i upisali u evidenciju Stožera Civilne zaštite.

Ukoliko mještani Općine Cerna imaju potrebe za medicinsku skrb, liječnički pregled i sl. izvan područja općine Cerna, dužni su se javiti izabranom liječniku obiteljske medicine koji je nadležan za izdavanje e-propusnice.

Ukoliko mještani Općine Cerna imaju potrebe za obavljanjem posla vezanog za rad kod poslodavca izvan područja općine Cerna, dužni su javiti se svom poslodavcu.

E-propusnice za potrebe OPG-ova izdaje Ministarstvo poljoprivrede, a zahtjev se podnosi putem linka koji je objavljen na web stranici Ministarstva ili se obratiti svojoj Savjetodavnoj službi.
Ako se traži izdavanje e-Propusnica za članove OPG-a, može se podnijeti zahtjev za nositelja OPG-a i maksimalno do 50% članova OPG-a.
Ako se traži izdavanje e-Propusnice za samoopskrbna poljoprivredna domaćinstva zahtjev se može podnijeti za nositelja i maksimalno još jednog člana domaćinstva, koji mora imati istu adresu prebivališta kao i nositelj.
Ako OPG traži izdavanje e-Propusnice za sezonske radnike, zahtjev podnosi nositelj OPG-a. Zahtjev za E-propusnice za nužne poljoprivredne radove, osobe koje moraju obaviti nužne poljoprivredne radove podnosi se nadležnom stožeru civilne zaštite
Napomena: sve banke u ukinule proviziju i više nama potrebe za odlaženje u druga mjesta na bankomate!
Za sva eventualna pitanja možete se obratiti na telefon Stožera civilne zaštite Općine Cerna:

099/701-5930, 099/701-5950

AKTUALNO:
slika za novosti

Odvoz glomaznog otpada Travanj/2024.

Čistoća Županja d.o.o. obavještava korisnike javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada u Cerni i Šiškovcima da će odvoz glomaznog otpada biti organiziran: 25.04.2024.g – Područje općine Cerna gdje se otpad

Opširnije »
Skip to content